Tevékenységeink

Zuglói rászoruló gyerekek, diákok támogatása

Zugló lakosainak felajánlása eredményeként, a zuglói rászoruló gyermekek támogatási alap számlára befolyt összeg felhasználásával, Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) a Zuglóiak Egymásért Alapítvány (a továbbiakban: ZEA) alapító okiratában megfogalmazott célokra tekintettel pályázati úton anyagi segítséget/ösztöndíjat nyújt az alábbi feltételekkel:

A kedvezőtlen szociális helyzetben lévő zuglói gyermekek, diákok (max 21éves korig) egyedi szükségleteinek természetbeni támogatása, olyan konkrét eszközök vagy szolgáltatások beszerzésének elősegítése, amely hozzájárul az érintettek testi, lelki gyógyulásához, fejlődéséhez, tanulmányaik, a választott vagy már űzött sport, művészeti tevékenység sikeres folytatásához, valamint kulturális, közösségi eseményekben való részvételéhez.


Zuglói Diákösztöndíj: 

Az 1993-ban alapított - az alapítvány keretein belül működő - Zuglói Diákösztöndíj célja, hogy támogatást nyújtson zuglói tanulóknak középfokú tanulmányaik sikeres befejezéséhez, felsőfokú tanulmányaikra való felkészülésükhöz. Az ösztöndíj hagyományteremtő céllal jött létre, hiszen minden évben meghirdetésre kerül a kedvezőtlen szociális helyzetű, kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, állandó zuglói lakóhellyel és középfokú tanintézmény 11. ill. 12. évfolyamán létesített tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok számára 2015-től a 7. - 8. évfolyamra beiratkozott diákok is részt vehetnek a pályázati programban.


Tehetséges fiatalok támogatása: 

A Zuglói Diákösztöndíjon kívül az alapítvány ösztöndíjjal segíti azokat a kimagasló szellemű és kreativitású fiatalokat is, akik tehetségükkel, szorgalommukkal, tudásukkal hozzájárulnak egy humánusabb környezet kialakításához, egyedi értékeikkel képesek a hagyományt, a kultúrát, a sportot erősíteni. Akiknek szakmai fejlődésükhöz, értékteremtő munkájuk elősegítéséhez támogatásra van szükség.

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának Képviselő-testülete az éves költségvetési rendeletében határozza meg az alapítvány által felhasználható támogatási összeget. Ez az összeg fedezi a Zuglói Diákösztöndíj költségeit, a tehetséges fiatalok egyéni kérelmek alapján elbírált kéréseit és a működéshez kapcsolódó egyéb költségeket.

web counter